Destinacije :: Središnja Bosna ::

Brusnica, apartmani hoteli vile smeštaj i cene Bosna i Hercegovina 2017

Ovaj rekreativni centar i te kako zaslužuje da se okarakteriše kao turistička destinacija za sebe. Zavučen i izolovan, u krilu visoke planine Vojnice, Brusnica pripada malom gradu Fojnici, iako je od njega udaljena čitavih 15 kilometara. Prava povojnica alternativnog turizma Bosne i Hercegovine, Brusnica se razvila poput nekih malenih austrijskih zimovališta.

Godine 2003. počele su ovde da rade ski staze i udoban planinski hotel oko koga se tokom proteklih 15-ak godina svilo pravo „jato“ atraktivnih sadržaja. Tako je Brusnica pored zimskog turizma postala prava celogodišnja destinacija koja je leti možda i raznovrsnija nego tokom snežnih meseci. Iskusni planinari mogu vas povesti stazama koje su sami pravili i obeležavali, a koje se kreću na nadmorskim visinama od 1200 do 1800 metara.

Planina Vranica

Planina Vranica ima vrhove koji se podižu na preko 2000 metara, a ovde možete pronaći iskusne vodiče i organizovati uspone i osvajanja. Sam hotelski kompleks leži na čak 1500 metara nadmorske visine, pa ćete sa puno apetita uživati u fantastičnoj tradicionalnoj kuhinji, pečenjima pod sačem, domaćim pitama i izvrsnoj ponudi restorana. Naravno, u restoranu ćete moći da poručite određena jela u zavisnosti od dela sezone, a prava preporuka je da se opustite uz pansion i probate sve.

Brusnica ima široku ponudu sportskih aktivnosti

Brusnica ima sportske terene, dečije igralište i preko 10 kilometara staza za hajking, od kojih će vas jedna odvesti i do prelepog izletišta Kukoti na Bistrici, gde možete ugovoriti ručak ili okrepljenje. Ukoliko želite da iskusite i prave tradicionalne vrednosti, možete se upustiti u branje lekovitog bilja, sakupljanje šumskih plodova, učestvujete u skupljanju drva ili čuvanju stoke.

Brusnica ima i odlično razvijene sportske terene, pa ima mogućnosti i za organizaciju malih turnira u fudbalu, odbojci na pesku ili košarci, a ovde postoji i streljana gde možete oprobati koliko ste vešt strelac.

Sama pozicija Brusnice čini je veoma atraktvinom za izlete, ski vikende, tim bildinge ili posebne prilike. Brusnica je udaljena svega 70 kilometara od Sarajeva, Tuzle i Zenice, te ovamo možete stići za nešto više od sat vremena vožnje. Bez sumnje ćete posetiti i malenu Fojnicu, kao i čuveni franjevački manastir koje ova planina čuva.

Gde se nalazi Brusnica

Smeštaji - Brusnica
Rent-A-Car - BrusnicaIzleti/Ekskurzije - Brusnica
Drugi gradovi Središnja Bosna