Smeštaj u gradu

Višegrad apartmani, smeštaj, cene 2019

Nad promenljivom i „krivom“ Drinom, podno nacionalnog parka Tare i na brežuljkastim padinama koje se blago uzdižu u planine, visoke preko 1.000 metara nadmorske visine, izrastao je jedan grad, Višegrad. Njegov naziv sasvim sigurno nije slučajan, jer ovaj grad jeste nešto više, drugačije i lepše od običnih gradova. Višegrad se nalazi na samoj granici između Srbije i Republike Srpske, u kotlini koja predstavlja jedno od retkih proširenja u toku reke Drine, koji obiluje klisurama i klancima.

Pročitajte više - VišegradRent-A-Car - VišegradIzleti/Ekskurzije - Višegrad

Smeštaji - Višegrad

  • Oblast Foča - Višegrad
    E-mail : kampstaribrod@gmail.com
    Telefon : +387 66 190 049
    Etno naselje sa kampom Stari Brod nalazi se u selu Đurevići, tačnije zaseoku Ristići, na samom ulazu u kanjon reke Drine, 17 kilometara od Višegrada. U neposrednoj blizini kampa locirane su ostaci dve srednjevekovne utvrde Hrtar-grad i Rujište. Netaknuta priroda pravi je raj za sve posetice, a do kampa se može stići jedino vodenim putem.

    U okviru Kamp Stari Brod postoji i restoran kapaciteta 50 mesta, sa očaravajućim pogledom na Drinu. Jagnjetina i teletina ispod sača, drinska riba, roštilj, domaći hleb i još mnogo toga pripremljenog po tradicionalnim receptima sa mnogo truda i ljubavi. Ovo podneblje možete osetiti i kroz tradicionalna pića, kao što su šljivovica, kruška i rakija od jabuka, napravljene od domaćih sorti voća.