Oblasti

Centralna Hercegovina

Visoke planine, plahovite, pitke reke i nestvarna jezera deo su centralne Hercegovine, oblasti divlje i gotovo netaknute prirode. Glavni turistički, univerzitetski i administrativni centar ove oblasti je Mostar, „kamena ruža,“ grad podignut u plodonosnoj dolini Neretve. Gornji, severni deo centralne Hercegovine naziva se Visoka Hercegovina, dok se donji, južni, odnosno bliži Jadranskom moru naziva Niskom.

Pročitajte više - Centralna HercegovinaRent-A-Car - Centralna HercegovinaIzleti/Ekskurzije - Centralna Hercegovina

Smeštaji Centralna Hercegovina

 • Centralna Hercegovina - Blagaj
  E-mail : info@autocamp-blagaj.com
  Telefon : +387 61 533 771 (Pajo)
  Autokamp Blagaj smešten je uz obalu reke Bune koja je prepoznatljiva po bistroj, čistoj i ledeno hladnoj vodi i idealno je uklopljen u prirodni ambijent. Nalazi se nadomak gradića Blagaj i njegovih brojnih sadržaja, kao što su mini market, pošta, ambulanta, škola sa dečijim igralištima.

  Prelepi, istorijski grad Mostar, samo je 12km udaljen od autokampa, dok do starog grada Počitelja treba putovati 20km, a do nacionalnog parka prirode Hutovo blato 30km. Svetski poznato svetilište kraljice Mira u Međugorju udaljeno je 40km. U blizini kampa takođe postoje mnogobrojne prodavnice, kao i restorani gde posetioci mogu isprobavati razne specijalitete bogate bosansko-hercegovačke kuhinju i vrhunska domaća vina.
 • Centralna Hercegovina - Mostar
  E-mail : maida_begic@yahoo.com
  Telefon : +387 36 55 03 72
  Sobe Denino odlikuju se lako prepoznatljivim šarmom, a nalaze se u Mostaru, gradu koji je lako zapamtiti po Starom Mostu, čuvenim skokovima sa istog, i po razglednicama na kojima je naslikano šetalište ispod Starog Mosta.

  Sobe Denino udaljene su svega 50 metara od autobuske i železničke stanice, a svi kafići nalaze se u uskom krugu od oko 100-ak metara. Od soba do Starog Mosta trebaće vam svega par minuta, a lagana šetnja možda najlepšim delom grada će vas u potpunosti opustiti i oplemeniti. U zgradi gde su smeštene sobe nalazi se i prodavnica.
 • Centralna Hercegovina - Neum
  E-mail : hotelsaraj@hotelsaraj.com
  Telefon : +387 33 233 500
  Na samom ulazu u Neum, izdvojena od gužve i smeštena direktno uz plažu nalazi se Villa Surdup. Neum, jedini primorski grad u BIH, nalazi se na pola puta između Splita i Dubrovnika, tako da gosti, koji borave u našem smeštaju mogu obići i ove fascinantne turističke destinacije.

  Gostima Ville Surdup na raspolaganju je i restoranska sala, gde mogu uživati u brojnim specijalitetima, dok postoji mogućnost i pansionske ishrane. U bašti, pored velikog broja kafi gosti mogu uživati i u spektakularnom pogledu na morsku pučinu, dok u okviru hotela mogu koristiti jednu od ležaljki i uživati u intimi privatne hotelske plaže.
 • Centralna Hercegovina - Čitluk
  E-mail : vino@podrumostojic.ba
  Telefon : +387 0 36 642 161
  Motel Monako smešten je u Čitluku, na lepoj lokaciji, na samo 500 metara od centra ovoga mesta. Prodavnice i kafići nalaze se upravo u središtu grada, a neke od posebnih turističkih tačaka i kulturno-istorijskih spomenika poput crkve sv. Jakova i brda ukazanja Gospe iz Međugorja udaljeni su svega 2.5 kilometara od motela. Takođe, na 12km od motela možete posetiti netaknutu prirodu Slapova Kravica i reke Trebižat.

  Motel Monako je idealan izbor za sve putnike namernike koji su zaljubljenici u prirodu i vole da odmor provedu upravo u dodiru sa njom. Ovaj kraj i okruženje su raj za hedoniste i one koji traže mir i tišinu, gde nema puno mesta za svakodnevne brige. Oko motela nalazi se i prekrasan park, dok je zajednička terasa na kojoj se nalaze stolovi i stolice je mesto okupljanja mnogih posetioca, baš kao i vrt u kome se nalazi i roštilj. Ovde možete pripremiti sebi i svojim najdražima omiljene obroke.
 • Centralna Hercegovina - Ledenice
  E-mail : z.sanjevickussmaul@gmail.com
  Telefon : +387 61 490 119
  Ukoliko tražite mirnu lokaciju, daleko od zvukova i svetala civilizacije, ovo mesto će vam pružuti sve što ste zamislili. Planinska kuća Varda nalazi se u mestu Ledenice, 26km od grada Mostara, na nadmorskoj visini od 1180 metara, a uz to ova lokacija okružena je visokim planinama koje dosežu i 2000 metara. Inače, prilaz našoj lokaciji moguć je samo terenskim automobiloma, a ukoliko nemate takav auto, mi ćemo vam obezbediti transport.

  Ovo područje nudi široku paletu pešačkih staza i staza za brdski biciklizam, a uz to i kanjon reke Neretve je dobro poznat po svojim rafting turama. Do tamo ima nekih 40-ak km. Inače, osim jednog motela u blizini (15-20 min hoda, oko 3 km udaljen) ovde nema ništa drugo. Taj motel se zove ''Snježna kuća'' i ima jako dobar restoran.
 • Centralna Hercegovina - Mostar
  E-mail : info@vilaeden.com
  Telefon : +387 36 555 390
  Vila Eden nalazi se samo 450 metara od poznatog Starog mosta i Stare čaršije u Mostaru, smešten na obilaznici, propet na brežuljku iznad grada, sa divnim pogledom na panoramu prelepog Mostara. Inače, naselje Brankovac je jedno je od najstarijih u Mostaru, a izgrađeno je u osmanskom stilu i poznato po kućama i avlijama najstarijih mostarskih porodica, a između ostalog ovde možete posetiti i muzej Džemala Bijedića, Sahat kulu, te Sabornu Crkvu.

  U okviru vile Eden nalazi se i vrhunski restoran u kome možete uživati u tradicionalnoj autohtonoj kuhinji u modernoj interpretaciji ili internacionalnim mediteranskim jelima. Gastronomiju našeg restorana oslikavaju vrhunski majstori kulinarstva koji za vas pripremaju najraznovrsnije gurmanske užitke koji će vas oduševiti. Restoran nudi veliki izbor toplih i hladnih napitaka, alkoholnih pića, kao i odličan izbor kvalitetnih vina iz različitih regiona.
 • Centralna Hercegovina - Čitluk
  E-mail : info@hotelnicola.com
  Telefon : +387 36 642 910
  Hotel Nicola smešten je samo 6 km od Međugorja, 12 km od Mostara, na uzvišenju iznad grada Čitluka, i kod nas možete uživati u jedinstvenom panormaskom pogledu sa 300 metara nadmorske visine. Mi smo potpuno posvećeni vašoj udobnosti i komforu bilo da ste krenuli put Marijanskog svetilišta i mesta utehe i mira, bilo da želite da proputujete Hercegovinu i iskusite njene znamenitosti. Na našoj stalno otvorenoj recepciji očekuje vas ljubazno i komunikativno osoblje, sefovi za sve vaše dragocenosti, menjačnica, i raznovrsne druge usluge.

  Hotel Nicola je idealno mesto i za sve vaše poslovne sastanke, radionice, seminare, jer raspolažemo moderno opremljenom konferencijskom salom. U okviru hotela postoji i kafe bar sa velikom letnjom baštom, kao i restoran koji na meniju ima tradicionalne hercegovačke specijalitete spravljene od svežih namirnica, a u ponudi su i tradicionalna jela mediteranske kuhinje. Uz sve ovo, možemo vam preporučiti vrhunska domaća vina i rakije.
 • Centralna Hercegovina - Mostar
  E-mail : info@motelmalta.ba
  Telefon : +387 36 577 895 (uparava)
  Motel Malta nalazi se na 3 km od centra Mostara, na južnom ulazu u grad, tačnije na magistralnom putu M17 i predstavlja idealno početno mesto za obilazak poznatih kulturnih i istorijskih mesta čitave Hercegovine. Motel se nalazi samo 1,5 kilometar od mostarskog aerodroma, 4 kilometra od glavne autobuske i železničke stanice, a čuveni Blagaj je na 15-ak minuta vožnje. Takođe, u našoj blizini je i jedan veliki tržni centar, kao i benzinska pumpa.

  U prizemlju motela Malta postoji restoran domaće i internacionalne kuhinje sa velikim izborom raznovrsnih ukusnih jela i specijaliteta, u prelepom ambijentu i prijateljskoj atmosferi. Tu je i velika letnja terasa sa baštom, a gosti ovde mogu pratiti vesti ili utakmice na velikim televizorima, poslužiti se uslužnim tabletima ili čitati dnevnu štampu.
 • Centralna Hercegovina - Mostar
  E-mail : krivacuprijamostar@gmail.com
  Telefon : +387 36 360 360
  Hotel restoran Kriva Ćuprija nalazi se u UNESCO zoni Starog grada Mostara, i svojim autentičnim izgledom i besprekornom uslugom donosi vam mogućnost da se, bez odricanja svih modernih pogodnosti zaustavite u XVII veku. Ovo je prvi autohtoni i autentični hotel u Bosni i Hercegovini, u fantastičnom ambijentu i negovanom prirodnom okruženju.

  Ovo je višestruko nagrađivan hotel, a među prestižnim priznanjima posebno se izdvaja nagrada za najbolji hotel ''World Travel Awards'', koja je hotelu izdala i sertifikat “Garantovane izvrsnosti putovanja”. Smešten u samom srcu Starog grada, Hotel restoran Kriva Ćuprija I lociran je i na svega 100 metara od Starog mosta, pa već šetnjom oko hotela možete proći kroz tri velika istorijska i kulturna razdoblja grada.
 • Centralna Hercegovina - Boračko jezero
  E-mail : dzajick@bih.net.ba
  Telefon : +387 36 724 162
  Na samoj obali Boračkog jezera, na oko 20 kilometara od Konjica nalazi se pravi pravcati raj - sasvim prirodan i u prirodnu okolinu lepo ukolpljen Kamp Borašnica koji se sastoji od 20 bungalova. Nećete imati nikakav problem da nas pronađete, pošto plaža ispred naših bungalova slovi za najbolju i najpopularniju na jezeru, pre svega zbog sportskih sadržaja i terena namenjenih svim gositma.

  Kamp se prostire na oko 30 hektara zemlje, pa bungalovi nisu zbijeni jedni do drugih, i pružiće vam obilje mira, privatnosti i uživanja u hladovini i zelenilu. Na našoj plaži postoji i bar gde možete potražiti i osveženje ili uživati u jutarnjoj kafici. U okviru kompleksa nalazi se i depandans restoran, udaljen oko 100 metara od bungalova, a ovde možete zasnovati svoj boravak kod nas bilo na pansionu, bilo samo na doručku ili polupansionu.
 • Centralna Hercegovina - Konjic
  E-mail : dzajick@bih.net.ba
  Telefon : +387 61 577 000
  U Džajićima, 6 kilometara od istorijiskog grada Konjica, iznad samih zapenušanih brzaka Neretve nalaze se naše Sobe Džajića Buk. Na pola puta između Sarajeva i Mostara, Konjic je od ovih gradova udaljen oko 50-60 kilometara.

  Odmah ispred našeg kompleksa je privatna plaža namenjena našim gostima, sa suncobranima, ležaljkama, plažnim barom i opremom za roštilj - kako biste se sasvim opustili i u potpunosti uživali u svim blagodetima reke. Takođe, naš ambijentalni restoran uređen je u starinskom, tradicionalnom stilu, gde se možete počastiti lokalnim specijalitetima i odlčnim izborom autohtonih vina.
 • Centralna Hercegovina - Neum
  E-mail : jlezenic@gmail.com
  Telefon : +387 36 880 979
  Na samoj obali mora u malom primorskom gradiću Neum, nalaze se udobno smešteni Apartmani Leženić. Odavde možete uživati u predivnom pogledu na Klek i Pelješac, a samo nekoliko koraka od nas je i posebno uređena, privatna plaža sa ležaljkama i suncobranima. Udaljeni smo svega 40 metara od hotela Zenit, a dugo šetalište pored mora provešće vas pored svih kafića, restorana i diskoteka.

  Neum je udaljen 66 km od Dubrovnika, 75 km od Mostara, 80 kilometara od Makarske i 140 kilometara od Splita. Sve gosti Apartmana Leženić koji dolaze sopstvenim prevozom imaće na raspolaganju obezbeđen je i besplatan parking prostor za svog četvorotočkaša.
 • Centralna Hercegovina - Međugorje
  E-mail : hotel@damar.ba
  Telefon : +387 63 320 025
  Domus Damar hotel nalazi se neposredno uz dvorište crkve Svetog Jakova, Međugorju, te sa naših terasa možete uživati u pogledu na ckrveni kompleks klasične lepote. U miru zelenila i prirodi možete pronaći i mesto meditacije i molitve koje krasi spoljni oltar ove crkve. Iz hotela izlazi se na šetalište koje će vas odvesti do kipa Uskrsnuća Gospodova, ali i centra mesta gde su prodavnce, autobuska stanica, apoteka i pošta.

  U srcu Domus Damara nalazi se restoran sa kafe barom zatvorenog tipa, a za organizaciju predavanja, seminara i poslovnih susreta na raspolaganju vam je i konferencijska sala. Ukoliko želite da uživate u raznovrsnim televizijskim programima, filmovima ili sportskim prenosima u društvu, tu je TV sala.