Oblasti

Oblast Foča

Oblast Foča u Bosni i Hercegovini odlikuje se nadmorskim visinama od 400 metara, pa čak do preko 2300 metara nadmorske visine. Čitava oblast je, zahvaljujući svom izvanrednom i uvek napetom i intenzivnom reljefu, bogata mnoštvom reka, jezera i planina. U skladu sa svime već rečenim, regija Foče bitna je po izradi drveta i čitavoj drvnoj industriji budući da poseduje veliko šumsko bogatsvo pa samim tim drvna industrija predstavlja osnovnu granu privede u ovom kraju.

Pročitajte više - Oblast FočaRent-A-Car - Oblast FočaIzleti/Ekskurzije - Oblast Foča

Smeštaji Oblast Foča

  • Oblast Foča - Višegrad
    E-mail : kampstaribrod@gmail.com
    Telefon : +387 66 190 049
    Etno naselje sa kampom Stari Brod nalazi se u selu Đurevići, tačnije zaseoku Ristići, na samom ulazu u kanjon reke Drine, 17 kilometara od Višegrada. U neposrednoj blizini kampa locirane su ostaci dve srednjevekovne utvrde Hrtar-grad i Rujište. Netaknuta priroda pravi je raj za sve posetice, a do kampa se može stići jedino vodenim putem.

    U okviru Kamp Stari Brod postoji i restoran kapaciteta 50 mesta, sa očaravajućim pogledom na Drinu. Jagnjetina i teletina ispod sača, drinska riba, roštilj, domaći hleb i još mnogo toga pripremljenog po tradicionalnim receptima sa mnogo truda i ljubavi. Ovo podneblje možete osetiti i kroz tradicionalna pića, kao što su šljivovica, kruška i rakija od jabuka, napravljene od domaćih sorti voća.