Oblasti

Oblast Una-Sana

Regija koja nosi imena dveju reka za koje su još Rimljani smatrali da su lekovite – Une i Sane, nalazi se na krajnjem severozapadu Bosne i Hercegovine, i graniči se sa susednom Hrvatskom. Oblast Une i Sane najpoznatija je po svojim prirodnim lepotama, i kulturno-istorijskim specifičnostima koje je uslovio sasvim poseban geografski položaj njenog centra – grada Bihaća.

Pročitajte više - Oblast Una-SanaRent-A-Car - Oblast Una-SanaIzleti/Ekskurzije - Oblast Una-Sana

Smeštaji Oblast Una-Sana

  • Oblast Una-Sana - Bihać
    E-mail : info@kostelski-buk.com
    Telefon : +387 37 302 340
    Hotel Kostelski Buk nalazi se u Kostelima, na oko 8 km od centra Bihaća. Ovaj elegantno uređen hotel smešten je na izuzetnoj lokaciji, odmah pored vodopada na Uni i okružen je netaknutom prirodom. U svom sklopu ima bar i restoran. U restoranu se služe specijaliteti tradicionalne bosanske kuhinje, kao i internacionalna jela. Bar ima veliki broj različitih pića i kafa, a u okviru hotela radi i jedna lepa suvenirnica.

    Hotel Kostelski Buk udaljen je oko 60 km od Nacionalnog parka Una. Inače, rafting ture na reci Uni mogu se uplatiti u hotelu, a čuvena regata na Uni, koja se održava svakog leta, prolazi baš pored hotela. Plitvička jezera, koja se nalaze u Hrvatskoj, udaljena su 57 km. Takođe, glavna autobuska stanica u Bihaću udaljena je 8 km, a u ovom gradu možete posetiti Kapetanovu kulu i brojne lokalne restorane u kojima se služe lokalni specijaliteti i jela s roštilja.