Oblasti

Središnja Bosna

U samom srcu Bosne i Hercegovine plahovito se uzdiže regija Središnje Bosne – regija visokih planina i ukusne hrane kojoj gotovo da niko ne može da odoli. Kao izrazito planinsko-brdsko područje, središnja Bosna nudi neverovatne mogućnosti za različite vrste turizma i u potpunosti zadovoljava sve potrebe posetilaca koji dolaze ovde zbog predivne prirode kojom ovaj deo zemlje odiše.

Pročitajte više - Središnja BosnaRent-A-Car - Središnja BosnaIzleti/Ekskurzije - Središnja Bosna

Smeštaji Središnja Bosna

 • Središnja Bosna - Planina Vlašić
  E-mail : porodica.dautovic@gmail.com
  Telefon : +387 30 513 171
  Apartmani Vlašić smešteni su u sklopu ski centra Babanovac, na prelepoj planini Vlašić, gde vas čeka ništa manje od čistog vazduha i netaknute prirode. U neposrednoj blizini apartmana nalazi se ski lift za decu "Baby lift Vlašić", a od ski liftova "Vlašić-Babanovac I i II" naš kompleks je udaljen nepunih 300 metara, putem kroz naselje.

  Ski centar Babanovac pozicioniran je na središnjem platou Vlašića. Ovde se nalazi veliki broj hotela, apartmana i vikendica. Raznovrsni prateći sadržaj privlači veliki broj turista svake godine, a ski centar Babanovac izrasta u jedan od tri najznačajnija u Bosni i Hercegovini.
 • Središnja Bosna - Brusnica
  E-mail : rc_brusnica@yahoo.com
  Telefon : +387 30 832 153
  Apart Hotel Brusnica nalazi se u samom srcu Bosne i Hrecegovine, oko 12 kilometara od Fojnice. Visoke planine poput Vranice odvajaju ovo pravo sportsko naselje od ostatka sveta i čuvaju okolnu prirodu. Ovaj rekreativni i turistički centar ima dugu tradiciju i jedno je od najrazvijenijih mesta alternativnog turizma u zemlji.

  Među atrakcijama ovog centra su skijaške staze sa dva ski lifta, gde je moguće i noćno skijanje i vožnja borda, a ukoliko niste vični skijaš, ovde je i škola skijanja. Uz sve to, zimi se možete provozati motornim sankama i čak ratrakom. Brusnica leti nije ništa manje atraktivna i zabavna, sa ozbiljnim planinarskim društvom, gde se možete upustiti u hajking i penjanje, planinski biciklizam, paraglajding ili ribarenje u našem izletištu na reci.