Kamp Stari Brod :: Oblast Foča :: Višegrad

Osnovni podaci

Ime: Kamp Stari Brod

Vrsta: Eko-kamp

Rejting: (***) 3 Zvezdice

Grad: Višegrad , Oblast Foča

E-mail:
kampstaribrod@gmail.com

Sajt:
www.visegradkrstarenjedrinom.com

Telefon: +387 66 190 049

Mobilni: +387 65 142 742

Pogodnosti

Kamp je lociran u prirodnom okruženju, na obali Drine – 17 km od Višegrada
Etno restoran u okviru kampa
Sportski tereni za košarku, odbojku i fudbal
Kajakarenje, pedaline za vožnju po reci
Biciklističke i pešačke staze
Brod Sonja – organizacija različitih krstarenja Drinom
Organizacija izleta i obilazaka okoline
Terase apartmana sa pogledom na kamp i reku Drinu
Total TV izbor kanala

Kamp Stari Brod, Višegrad

Etno naselje sa kampom Stari Brod nalazi se u selu Đurevići, tačnije zaseoku Ristići, na samom ulazu u kanjon reke Drine, 17 kilometara od Višegrada. U neposrednoj blizini kampa locirane su ostaci dve srednjevekovne utvrde Hrtar-grad i Rujište. Netaknuta priroda pravi je raj za sve posetice, a do kampa se može stići jedino vodenim putem.

U okviru Kamp Stari Brod postoji i restoran kapaciteta 50 mesta, sa očaravajućim pogledom na Drinu. Jagnjetina i teletina ispod sača, drinska riba, roštilj, domaći hleb i još mnogo toga pripremljenog po tradicionalnim receptima sa mnogo truda i ljubavi. Ovo podneblje možete osetiti i kroz tradicionalna pića, kao što su šljivovica, kruška i rakija od jabuka, napravljene od domaćih sorti voća.

Apartman za 4 osobe

U Novoj kući nalaze se dva neobična i tradicionalno uređena apartmana namenjena svim našim gostima. U prizmelju je smešten prostrani apartman od 50 kvadrata, moderno opremljen koji će zadovoljiti sve vaše potrebe za komfonim i udobnim odmorom. U odvojenoj spavaćoj sobi nalazi se francuski ležaj, a u prostranom dnevnom boravku je sofa koja se može razmestiti kao dodatni ležaj za još dve osobe. Na raspolaganju vam je kožna garnitura za sedenje sa klub stočićem udobno smeštena ispred kamina.

Drugi apartman nalazi se u potkrovlju i opremljen je sa četiri pojedinačna kreveta, garderobnim ormanom i funkcionalnim nameštajem kako biste se sasvim raspremili i raskomotili. Oba apartmana imaju svoja privatna kupatila sa tuš kabinom i toaletnim priborom, a kako biste pri ruci uvek imali rashlađeno piće, voće ili poneku grickalicu, tu je i mali frižider. Trenutke odmora i dokolice možete provesti i uz televizor sa Total TV izborom kanala. Nova kuća ima i svoju terasu sa predivnim pogledom na reku, a može se izdavati i kao jedna celina, pa je veoma udobna i za grupni smeštaj ili velika društva.

Za sve informacije u vezi sa cenama i slobodnim terminima, kontaktirajte nas na mejl: kampstaribrod@gmail.com

apartmanza5-1 apartmanza5-2 apartmanza5-3 apartmanza5-4

Apartman za 5-6 osoba

Ovaj veliki apartman je smešten u Staroj kući, dominantnom objektu našeg eko-kampa. Veliki, tradicionalno uređeni apartman je moderno opremljen, i odličan je izbor za porodice ili veća društva. Ima tri spavaće sobe sa po dva odvojena kreveta, uređene u interesantnom stilu, gde se tradicionalni ćilimi i starinske zavese slobodno kombinuju sa filmskim posterima i modernim dekoracijama.

Ovaj bogato opremljeni apartman omogućiće vam da se sasvim lepo raspremite i raskomotite, a sadrži i privatno kupatilo. Trenutke odmora i dokolice možete provesti i uz TV sa Total TV izborom kanala, a sa terasa ove kuće pruža se predivan pogled na kamp, zelenu okolinu i čudesnu reku Drinu.

Za sve informacije u vezi sa cenama i slobodnim terminima, kontaktirajte nas na mejl: kampstaribrod@gmail.com

apartmanza6-1 apartmanza6-2 apartmanza6-3

O smeštaju Kamp Stari Brod

U ovom eko-kampu nalaze se Stara i Nova kuća u kojima avanturisti i ljubitelji netaknute prirode mogu naći udoban smeštaj. Zelena okolina idealna je za sportske i rekreativne aktivnosti, izgrađeni su tereni za fudbal, košarku i odbojku, a ovde se možete upustiti i u vožnju kajaka i pedalina po reci, hajkingom ili laganom šetnjom Stazom Zdravlja po okolini. Takođe, uređene su i dve makadamske staze koje vode do kampa i osmišljene su kao kružna biciklistička ruta, odnosno kao dodatak prirodnim pešačkim stazama. Aktivno bavljenje ribolovom ovde je upotpunjeno blizinom lovišta Kamenica, pa možete uživati i u sportskom lovu tokom čitave godine.

Kamp Stari Brod jedno je od popularnih i neobičnih izleta, na koje se kreće brodom “Sonja”, na kom možete uživati u krstarenju Drinom uz živu muziku, uroniti u prirodu i pobeći od civilizacije. Ovaj brod može da primi 40 putnika, sa mogućnošću organizovanja ručka na samom brodu. U ponudi je više različitih krstarenja, u okviru kojih možete razlgedati Višegrad i čuvenu Ćupriju, drevnu nekropolu iz XIII veka, Most na Žepi ili lepote Brusničkog i Kameničkog potoka, a naše rute pokrivaju plovni put od Višegrada, sve do Perućca. Posebna atrakcija ovde je prolazak Višegradske Regate, svake prve subote u julu, kada svi učesnici regate zastaju u eko-kampu, slave reku i njenu predivnu okolinu.

kamp1 kamp2 kamp3 kamp4 kamp5 kamp6

Višegrad


Nad promenljivom i „krivom“ Drinom, podno nacionalnog parka Tare i na brežuljkastim padinama koje se blago uzdižu u planine, visoke preko 1.000 metara nadmorske visine, izrastao je jedan grad, Višegrad. Njegov naziv sasvim sigurno nije slučajan, jer ovaj grad jeste nešto više, drugačije i lepše od običnih gradova. Višegrad se nalazi na samoj granici između Srbije i Republike Srpske, u kotlini koja predstavlja jedno od retkih proširenja u toku reke Drine, koji obiluje klisurama i klancima.


Pročitajte više

Oblast Foča


Oblast Foča u Bosni i Hercegovini odlikuje se nadmorskim visinama od 400 metara, pa čak do preko 2300 metara nadmorske visine. Čitava oblast je, zahvaljujući svom izvanrednom i uvek napetom i intenzivnom reljefu, bogata mnoštvom reka, jezera i planina. U skladu sa svime već rečenim, regija Foče bitna je po izradi drveta i čitavoj drvnoj industriji budući da poseduje veliko šumsko bogatsvo pa samim tim drvna industrija predstavlja osnovnu granu privede u ovom kraju.


Pročitajte višePročitajte više - Višegrad
Ostavite komentar:

* obavezno